Lic. Personlig Tränare 2.0

Axelsons PT Education lanserar nu nästa generations PT-utbildning, en skräddarsydd utbildningsupplevelse ombyggd från grunden. Genom att inkludera praktik (med riktiga klienter), en revolutionerande sammanslagning av sälj och kommunikation, mängder av nya praktiska moment och en vidareutbildning inkluderad i grundutbildningen licensierar vi framtidens personliga tränare redan idag.

Träningsbranschen växer och det ställer krav på kompetenta personliga tränare med gedigen kunskap inom inte bara träning, utan också sälj, marknadsföring och företagande. Därför frågade vi i våras rekryterande personer på gymmen, tidigare elever och våra lärare på PT-utbildningen hur vi kan göra en redan riktigt bra utbildning ännu lite bättre. Detta resulterade i att samtliga lärare tillsammans tog fram en lista över vilken kunskap de anser är absolut viktigast att ha med sig ut i PT-yrket. Därefter började ett stort utvecklingsarbete där vi vänt och vridit på varenda liten del utav utbildningen, som nu resulterar i lanseringen av nästa generations PT-utbildning, Personlig Tränare 2.0

Vad innebär då nästa generations PT-Utbildning? 

För oss innebär det att du som elev får en PT-utbildning som nu mer än någonsin framtidssäkrar din kompetens och möter marknadens krav och förväntningar genom att såväl jobba med online-baserade verktyg för att enkelt kunna hantera klienter på nätet som att utveckla de områden rekryterande personer på gymmen tycker är extra viktigt för att du ska bli det självklara valet i anställningssituationer. 

Utöver grunden vi lär ut inom anatomi, fysiologi, träningslära, programkonstruktion, praktisk träning och näringslära har vi nu bland annat inkluderat praktik med riktiga klienter, en revolutionerande sammanslagning av sälj och kommunikation, mängder av nya praktiska moment, PT-online, träning via livestreaming och mycket mer. 

För oss på Axelsons PT Education är mångfald ett viktigt nyckelord, för det är när personer med olika bakgrund, intressen och erfarenheter samlas som vi utvecklas. För att kunna erbjuda en utbildning oavsett livssituation och intressen har vi även tagit fram ett flexibelt upplägg som ger dig en unik möjlighet att skräddarsy din utbildning i såväl studietakt som upplägg. 

Du kan välja att läsa utbildningen genom vårt "standardupplägg" som innebär att du är på skolan var tredje helg över sex månader (totalt nio helger), vilket är perfekt om du jobbar/studerar eller vill låta kunskapen sjunka in i lugn och ro. Du kan även välja att gå exakt samma PT-utbildning som en intensivkurs, vilket innebär att du istället är på skolan måndag-torsdag sex veckor i rad. Båda utbildningarna innehåller samma kurser, samma antal lärarledda timmar och båda uppläggen gör dig redo att börja jobba direkt efter examineringen. 

Utöver detta inkluderar vi nu även en vidareutbildning i din PT-utbildning, vilket innebär att du redan vid anmälan kan välja en spetskompetens som du får med dig redan från början. Du kan välja mellan: 

Löpcoach

En dag fylld med såväl kunskap kring löpning, löpteknik och löpspecifik programmering som det praktiska arbetet med klienter som vill börja springa, oavsett nivå och nuläge. 

Eller 

Mental Tränare

En dag fylld med såväl kunskap kring hur du genom träning kan påverka psykisk hälsa och ohälsa, så att du får konkreta tips på hur du kan anpassa träningen när du som PT tränar klienter med de vanligaste formerna av psykisk ohälsa. 

I och med detta inför vi även instuderingsuppgifter i vår nya onlineportal som innebär att du redan innan utbildningsstart får en teoretisk grundkurs, så att vi kan spendera den lärarledda tiden på de saker du har mest nytta av i ditt framtida yrke. 

Vad innebär praktik med riktiga klienter?

Vi har sedan två år tillbaka infört praktik på våra PT-utbildningar. Att vara personlig tränare är ett praktiskt yrke och för oss är det en självklarhet att du ska få göra dina första PT-timmar i skarpt läge på riktiga klienter redan under din utbildning. Målet med det är att du ska vara ännu mer bekväm i din roll som PT redan från start.

Praktiken består av två delar, först kommer utbildningsdagen "PT Praktik" där du tränar klienter under uppsikt av dina lärare. Den andra delen av praktiken gör du under två veckor på egen hand ute på ett gym. Tack vare vårt nya och fördjupade samarbete med Fitness24Seven kan vi lösa en praktikplats åt dig på ett av deras gym, skulle du föredra att lösa en egen praktikplats någon annanstans är det självklart också okej! 

Efter praktiken väntar även en PT-förberedande dag där du tillsammans med lärare och klasskamrater kan reda ut frågetecken, upplevelser och dela erfarenheter efter att ha testat på hur det är att jobba som PT.

Vilken typ av licens får man efter utbildningen?

Det är idag otroligt viktigt att PT-utbildningen man väljer att gå har rätt licenser, och då FRISK-licensen är ett krav för att få jobba på de flesta stora gymmen i Sverige är det extra viktigt med den. Väljer du att gå Axelsons PT Education kan du vara lugn, då vi har alla licenser du kan tänkas behöva både i Sverige och utomlands. Vi är godkända av FRISK, av Europe Active (internationell licens) samt Kroppsterapeuternas Yrkesförbund som även försäkrar dig under utbildningen. 

Men finns det jobb som PT?

Träningsbranschen har vuxit explosionsartat de senaste åren, och efterfrågan på tränare är större än någonsin. En av de saker som gör oss unika som skola är att vi har utbildat inom friskvård sedan 1962, vilket gör Axelsons till ett välkänt namn och en kvalitetsstämpel i branschen. Detta medför också ett ovärdeligt nätverk med majoriteten utav gymmen i Sverige. För att göra steget mindre mellan utbildning och anställning erbjuder vi alla elever en unik möjlighet att nyttja dessa kontakter när de söker jobb genom vårat arbetsmarknadstorg, något som gör att majoriteten av våra elever har jobb redan innan avslutad utbildning. 

Planerar du att starta eget?

I utbildningen ingår även Axelsons Business för Personliga Tränare, en exklusiv onlineutbildning i hur man lyckas som egenföretagare framtagen specifikt för Personliga Tränare av Magdalena Bibik-Westerlund. Utbildningen ger en introduktion till entreprenörskap och företagande, med målet att du ska bli startklar. Du lär dig bygga en stabil grund för ditt företag, hitta din målgrupp, skapa rätt erbjudande och lära dig hur du sticker ut i mängden. Allt anpassat till dig som utbildad PT. I kursen kommer du få ta del av videos, övningar och hands on verktyg för att du ska kunna göra rätt redan från början! 

Vilka är lärare på utbildningen?

Vi har ett fantastiskt lärarteam med några utav Sveriges mest eftertraktade föreläsare som är kopplade till flera utav Sveriges mest kvalitetssäkrade gym. Våra lärare har både hög kompetens och lång erfarenhet som Personliga Tränare och dessutom högskoleutbildning på de delar de undervisar i. Alla lärare är utvalda för din pedagogiska förmåga för att du som elev skall få bästa möjliga kompetens. Du kan läsa mer om lärarteamet här

Vi vill göra Sverige till ett hälsosammare land, och hoppas att vi får ha dig med på resan som nästa generations Lic. Personliga Tränare!

Nu SEK 11 998,- i rabatt
Från864 kronor i månaden
Pris 47 992 ,- inkl. moms
Pris 38 394 ,- exkl. moms
Ordinarie pris: 59 990,-

Utbildningens alla delar

Utbildningen ger dig alla nödvändig teoretiska kunskaper inom grundläggande humanbiologi, näringslära, skador och träning samt kommunikation och förändringsarbete och försäljning.

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Biomekanik
 • Träningslära
 • Källkritik och forskningsmetodik
 • Träningsplanering och programkonstruktion
 • Fysisk aktivitet och hälsa
 • Kost- och näringslära
 • Skador och träning
 • HLR
 • Försäljning och marknadsföring
 • Kommunikation och mental träning

Utbildningen ger dig all nödvändig praktisk kunskap som bygger på den teoretiska undervisningen och som ger dig kompetens inom en mängd träningsmetoder och systematisering av dessa.

 • Funktionell anatomi
 • Träningslära i praktiken
  - Uppvärmning
  - Rörlighet
  - Stabilitet
  - Styrka
  - Uthållighet
  - Återhämtning/restitution
 • Personlig tränare - individuell
 • Personlig tränare-liten grupp
 • Tester och mätmetoder
 • Coachning och passningsteknik
 • Sälj

Vid PT utbildningen hålls en kurs i HLR enligt svenska HLR-rådets riktlinjer. Kursen är obligatorisk för att få genomföra examen. Om du under det senaste året (1 år från HLR-kursens datum) genomgått motsvarande utbildning kan du tillgodoräkna dig den genom att skicka in ditt kursbevis.

Den teoretiska tentamen består av ett onlineprov med flervalsfrågor som görs hemifrån när man är redo och samtliga instuderingsfrågor på studieportalen är avklarade. Totalt 80% rätt krävs för godkänt resultat. Du ska uppfylla samtliga kriterier för att få genomföra examensprov.

 1. 90 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Skulle du inte lyckas första gången har du möjlighet att kostnadsfritt göra om den teoretiska tentamen minst 24 timmar efter försöket. 

Praktisk tentamen består av 1,5 timmas praktisk granskning i gymmet per elev. Eleven skall under denna tid genomföra en PT-timma enligt de riktlinjer och rutiner som lärts ut under utbildningen, samt svara på examinatorns kunskapsfrågor. Träningsuplägg, teoretisk kunskap och genomförande av träningspass bedöms. 

 1. 90 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Skulle du inte lyckas första gången har du möjlighet att boka in ett individuellt omprov till självkostnadspris. Avgiften för en ny tentamen är 1500 SEK.

Under utbildningen kommer du som elev få ett antal hemuppgifter att genomföra för att kunna tillgodose dig den kunskap som lär ut på utbildningen samt kunna träna mer praktiskt på de teoretiska delarna.

Betalning

För att alla ska kunna förverkliga sin dröm om att jobba med träning och hälsa erbjuder vi flera flexibla betalningsalternativ. Du kan antingen välja att få din kursavgift på 1, 2, 3 eller 5 fakturor som skickas direkt från oss en gång i månaden med första betalningen 30 dagar innan utbildningsstart, eller att delbetala upp till 70.000 kronor helt räntefritt i upp till 24 månader (eller 72 månader med ränta) hos Human Finans.

Önskar du delbetala en del av kursavgiften och betala resterande del själv? Inga problem! När du väljer delbetalning får du en faktura på kursavgiften mailad från oss, på denna hittar du de uppgifter du behöver i ansökan till Human Finans. Du väljer i ansökan själv vilket belopp du önskar delbetala, och betalar in resterande del med uppgifterna från fakturan vi mailat.

Läs mer om delbetalning hos Human Finans genom att trycka på “Läs mer” nedan!

Nu SEK 11 998,- i rabatt
Från864 kronor i månaden
Pris 47 992 ,- inkl. moms (38 394 ,- exkl. moms)
Ordinarie pris: 59 990,-
Axelsons

Varför välja Axelsons PT Education

Axelsons är unikt i den meningen att ingen i Sverige eller Norden har den erfarenhet kring utbildning inom friskvård som vi har. Den här erfarenheten har vi använt och skapat en ny, modern utbildning i världsklass.

Vi på Axelsons PT Education har utvecklat vår utbildning för att optimera chanserna till en lyckad karriär som PT. Vi vill att du som tränare ska få bra lön och utvecklas inom yrket, öka mervärdet för kunden och bidra till att branschen växer. Genom ett nära samarbete med träningsanläggningar runt om i både Sverige och Norge kan vi koppla ihop dig med din framtida arbetsplats.

Lärare och Föreläsare

Vi kan erbjuda de bästa möjligheterna och den bästa utbildningen tack vare våra lärare och föreläsare. Vi vill att du ska få de bästa möjligheterna till att lyckas därför har vi samlat ihop vad vi anser är det bästa lärareteamet som finns. Du kommer att få lära dig av de bästa lärarna som finns inom: Personlig träning, sjukgymnastik, naprapati, kiroprakti, osteopati, näringsfysiologi och massage.

 • Personlig träning
 • Sjukgymnastik
 • Naprapati
 • Kiroprakti
 • Osteopati
 • Näringsfysiologi
 • Massage

Förutom det kommer du kunna lära dig massor från idrottsmän och -kvinnor samt de bästa fystränarna som finns.

Det är bland annat våra lärare som gör att vi erbjuder en unik utbildning av svårslagen kvalité. All deras kunskap kan du ta del av i intima lektioner där du kan ställa frågor och utnyttja all potential. Du kommer att under utbildningen alltid känna stöd och att du bygger kunskap för att lyckas som PT.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information och för att få svar på dina frågor kring utbildningen och anmälan.

08-545 459 00
om du undrar något eller

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se