BLI EN UNIK PT OCH KOSTRÅDGIVARE

Kost och träning går hand i hand - Utbilda dig till marknadens bästa PT och Kostrådgivare! Kom in i den heta träningsbranschen med en unik inriktning!

Har du ett intresse av både träning och kost? Då är det här PT paketet perfekt för dig! Du väljer valfri kursstart på PT-utbildningen och läser den lärarledda onlineutbildningen till Lic. Kostrådgivare precis när du vill (du har sex månader på dig att slutföra kursen från dagen du väljer att påbörja utbildningen). Du får en bredare kunskap av Sveriges bästa lärare vilket gör dig ännu populärare på marknaden. Erbjud dina klienter det lilla extra som licenserad Axelsons PT och Kostrådgivare!

Träningsbranschen växer och skriker efter välutbildade människor. Vill du vara en av dem är du rätt person för det här utbildningspaketet.

Som PT och Kostrådgivare får du:

 • 2 av marknadens bästa utbildningar - Kvalité, erfarenhet och kunskap som gör dig unik.
 • Flexibelt upplägg - Välj om du vill gå intensivkurs på fem veckor eller standardupplägget över sex månader.
 • Allt-i-ett och lite till - Inget krångel, alla licenser ingår och du blir dessutom Lic. Kostrådgivare!

Vi har slagit ihop två av de bästa utbildningarna inom friskvård. Med dessa två utbildningar kan du välja att arbete i Sverige, internationellt, som anställd eller driva eget. Möjligheten att arbeta med det du älskar står därför runt hörnet! Har du alltid drömt om att bli PT har du chansen att bli det nu. Att du dessutom vill utbilda dig till Kostrådgivare ger dig en extra bredd som behövs på marknaden.

Den här utbildningen är ett paket som består av vår PT utbildning och vår nyutvecklade utbildning till Lic. Kostrådgivare 2.0.

Du väljer själv vilken av våra PT utbildningar vill läsa:

 • PT grund - 8 helger under 6 månader.
 • PT intensiv - 5 veckor heltid.

Den lärarledda onlineutbildningen till Lic. Kostrådgivare väljer du själv om du vill starta innan, under eller efter PT-utbildningen, och du har sex månader på dig att slutföra utbildningen från dagen du påbörjar den.

När du är klar med denna ultimata kombination har du breda kunskaper inom såväl kost och näringslära som träning och prestation. Du har dessutom fått en gratis vidareutbildning till Löpcoach eller Mental Tränare inkluderad i PT-utbildningen, som tillsammans med Axelsons goda rykte i branschen gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden och gör dig redo att hjälpa dina klienter till ännu bättre resultat.

PT-licensen från oss gör att du kan arbeta både i Sverige och utomlands med fulla ackrediteringar. Att du dessutom har en utbildning som Kostrådgivare från Nordens äldsta och största friskvårdsskola kommer få dig att sticka ut i denna ständigt växande bransch.

Utbildningens längd och plats

Beroende på vilken utbildning du väljer kommer utbildningen att skilja sig en aning.

Oavsett upplägg börjar du med en teoretisk grundkurs online. Denna består av videoföreläsningar, frågesporter samt en examination. Denna beräknas till ca 138 studietimmar inkl självstudier.

Den lärarledda delen utav utbildningen består av 181 timmar lärarledd undervisning, 20 timmar praktik samt ca 362 timmar självstudier och som beroende på utbildningstyp fördelas på:

Väljer du vår intensiva PT utbildning så pågår den under fem veckor. Du går som standard i skolan på dagtid måndag till fredag mellan klockan 8-17, men har även några halvdagar (se kursschema för exakta tider).

Väljer du istället vårat standardupplägg sträcker sig PT-utbildningen istället över 6 månader och ges under 8 helgblock så att du kan jobba heltid samtidigt som du går utbildningen. Varje helg utgör ett eget studieblock på totalt 21 timmar och följer schemat:


 • Fredag (16-21)
 • Lördag (8-17)
 • Söndag (8-17)

Notera att båda utbildningsuppläggen ger exakt samma utbildning, licenser och antal lärarledda timmar.

När det kommer till utbildningen till Lic. Kostrådgivare kan du läsa den när du vill! Det är nämligen så att den ges online och du kan gå den precis när det passar dig, varesig det är innan, under eller efter PT-utbildningen. Du kan läsa mer om utbildningen här: Lic. Kostrådgivare 2.0

om du undrar något eller

UTBILDNINGSORTER

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se

Komplett utbildning med alla licenser

Efter att du är klar med din utbildning har du allt som krävs för att börja jobba som PT. Axelsons PT Education och våra utbildningar är godkända av både svenska och internationella organisationer. Det betyder att du inte behöver oroa dig att du måste komplettera något eller att något saknas utan du får en allt-i-ett lösning. Att du dessutom väljer att bygga på den med den bästa Kostrådgivare utbildningen gör att du kommer ha många kunskapsfördelar på marknaden.

 • PT licens
 • FRISK ackreditering
 • Europe Active ackreditering
 • Medlemskap Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
 • Diplomerad Kostrådgivare av Axelsons

Behövs allt det här?

Ja! Som personlig tränare kommer du arbeta med människor där relationen mellan dig och personen i fråga bygger på tillit. Tillskillnad från andra har vi valt att göra det så lätt som möjligt för dig. Vi har skippat alla krångliga upplägg och erbjuder en allt-i-ett-lösning. Det betyder att vilken utbildning du än väljer får du alltid alla PT licenser och ackrediteringar du behöver. När du väljer att även läsa till Kostrådgivare blir du dessutom efter godkänd utbildning av Axelsons diplomerad Kostrådgivare.

 • PT licens från Axelsons - Marknadens mest eftertraktade och exklusiva PT licens
 • Diplomerad Kostrådgivare av Axelsons - Världskänt varumärke
 • FRISK ackreditering - Ny svensk licens som många svenska gym numera kräver.
 • Kroppsterapeuternas Yrkesförbund - Bygg förtroende i Sverige och Norden.
 • Europe Active ackreditering - Kvalité och förtroende internationellt.

Lär dig bygga ditt varumärke

Vi vet att du själv och dina kunder kan bli din bästa marknadsföring. Därför har vi tagit vår utbildning ett steg längre än alla andra. Förutom att du lär dig hur du blir en fantastisk PT lär du dig även att bygga ditt varumärke som PT.

Vill du ha ett försprång framför alla andra är våra utbildningar precis det du behöver. Vi har lång erfarenhet inom friskvård och delar med oss med den till dig under utbildningen. På utbildningen lär du dig:

 • Försäljning och Marknadsföring
 • Prissättning
 • Varumärkesbyggande

Allt är givetvis anpassat för dig som ska bli PT. Förutom det får du en unik möjlighet att knyta kontakter med andra elever, lärare och experter inom området. Vårt mål är alltid att du ska lyckas för när du gör det gör vi det!

PT-utbildningens alla delar

Utbildningen ger dig alla nödvändig teoretiska kunskaper inom grundläggande humanbiologi, näringslära, skador och träning samt kommunikation och förändringsarbete och försäljning.

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Biomekanik
 • Träningslära
 • Källkritik och forskningsmetodik
 • Träningsplanering och programkonstruktion
 • Fysisk aktivitet och hälsa
 • Kost- och näringslära
 • Skador och träning
 • HLR
 • Försäljning och marknadsföring
 • Kommunikation och mental träning

Utbildningen ger dig all nödvändig praktisk kunskap som bygger på den teoretiska undervisningen och som ger dig kompetens inom en mängd träningsmetoder och systematisering av dessa.

 • Funktionell anatomi
 • Träningslära i praktiken
  - Uppvärmning
  - Rörlighet
  - Stabilitet
  - Styrka
  - Uthållighet
  - Återhämtning/restitution
 • Personlig tränare - individuell
 • Personlig tränare-liten grupp
 • Tester och mätmetoder
 • Coachning och passningsteknik
 • Sälj

Vid PT utbildningen hålls en kurs i HLR enligt svenska HLR-rådets riktlinjer. Kursen är obligatorisk för att få genomföra examen. Om du under det senaste året (1 år från HLR-kursens datum) genomgått motsvarande utbildning kan du tillgodoräkna dig den genom att skicka in ditt kursbevis.

Den teoretiska tentamen består av ett onlineprov med flervalsfrågor som görs hemifrån när man är redo och samtliga instuderingsfrågor på studieportalen är avklarade. Totalt 80% rätt krävs för godkänt resultat. Du ska uppfylla samtliga kriterier för att få genomföra examensprov.

 1. 90 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Skulle du inte lyckas första gången har du möjlighet att kostnadsfritt göra om den teoretiska tentamen minst 24 timmar efter försöket. 

Praktisk tentamen består av 1,5 timmas praktisk granskning i gymmet per elev. Eleven skall under denna tid genomföra en PT-timma enligt de riktlinjer och rutiner som lärts ut under utbildningen, samt svara på examinatorns kunskapsfrågor. Träningsuplägg, teoretisk kunskap och genomförande av träningspass bedöms. 

 1. 90 % närvaro vid undervisningen
 2. Deltagande i och genomförande av HLR-kurs
 3. Betalda utbildningsavgifter

Skulle du inte lyckas första gången har du möjlighet att boka in ett individuellt omprov till självkostnadspris. Avgiften för en ny tentamen är 1500 SEK.

Under utbildningen kommer du som elev få ett antal hemuppgifter att genomföra för att kunna tillgodose dig den kunskap som lär ut på utbildningen samt kunna träna mer praktiskt på de teoretiska delarna.

Kostrådgivare

Du hittar all information om kostrådgivare utbildningen her:

Axelsons Kostrådgivare utbildningen

Vad krävs?

En PT licens från Axelsons är en kvalitetsstämpel och för att få den måste du klara vår examination. För att du ska bli godkänd måste följande vara uppfyllt.

Obligatorisk närvaro

Vi kräver 80 % närvaro vid undervisningen för att kunna ta examen. Skulle du inte komma upp till den här närvaron kan du komplettera med närvaro under utbildningar som ges vid kommande tillfällen.

Teoretiskt prov

Examinationen består av en skriftlig tentamen baserad på utbildning och obligatoriska läromedel. Tentamen är uppdelad med flervalsfrågor och essäfrågor. Det krävs totalt 80 % rätta svar för att få godkänt.

Praktiskt prov

Förutom det teoretiska provet har vi ett praktisk prov. Det består av en intervju, analys, programkonstruktion och genomförande av träningsprogram under översyn av en examinator i en träningsanläggning. Du ska kunna förklara och visa hur samtliga moment utförs enligt nationella och internationella riktlinjer.

Väl Godkänt

För betyget VÄL GODKÄNT det vill säga med spetskompetens krävs 95% rätt på både det teoretiska och praktiskt provet.

Hjärt och lungrädding

Under kursen kommer du ha en kurs i hjärt och lungrädding. För att få godkänt på examen måste du delta och genomföra HLR-kursen som givetvis ingår i schemat.

Betalning

Betalda utbildningsavgifter.

Det finns flera vägar till Personlig Tränare

Alla våra scheman och liv ser annorlunda ut. Därför har vi på Axelsons PT Education tagit fram olika sätt att bli PT på. Du får samma kompetensen och kursplanen är den samma, det är bara strukturen som skiljer sig.

Betalning

För att alla ska kunna förverkliga sin dröm om att jobba med träning och hälsa erbjuder vi flera flexibla betalningsalternativ. Du kan antingen välja att få din kursavgift på 1, 2, 3 eller 5 fakturor som skickas direkt från oss en gång i månaden med första betalningen 30 dagar innan utbildningsstart, eller att delbetala upp till 70.000 kronor helt räntefritt i upp till 24 månader (eller 72 månader med ränta) hos Human Finans.

Önskar du delbetala en del av kursavgiften och betala resterande del själv? Inga problem! När du väljer delbetalning får du en faktura på kursavgiften mailad från oss, på denna hittar du de uppgifter du behöver i ansökan till Human Finans. Du väljer i ansökan själv vilket belopp du önskar delbetala, och betalar in resterande del med uppgifterna från fakturan vi mailat.

Läs mer om delbetalning hos Human Finans genom att trycka på “Läs mer” nedan!

Nu SEK 19 998,- i rabatt
Från792 kronor i månaden
Pris 55 992 ,- inkl. moms
Ordinarie pris: 75 990,-
Du sparar: 19 998,-
Axelsons

Varför välja Axelsons PT Education

Axelsons är unikt i den meningen att ingen i Sverige eller Norden har den erfarenhet kring utbildning inom friskvård som vi har. Den här erfarenheten har vi använt och skapat en ny, modern utbildning i världsklass.

Vi på Axelsons PT Education har utvecklat vår utbildning för att optimera chanserna till en lyckad karriär som PT. Vi vill att du som tränare ska få bra lön och utvecklas inom yrket, öka mervärdet för kunden och bidra till att branschen växer. Genom ett nära samarbete med träningsanläggningar runt om i både Sverige och Norge kan vi koppla ihop dig med din framtida arbetsplats.

Lärare och Föreläsare

Vi kan erbjuda de bästa möjligheterna och den bästa utbildningen tack vare våra lärare och föreläsare. Vi vill att du ska få de bästa möjligheterna till att lyckas därför har vi samlat ihop vad vi anser är det bästa lärareteamet som finns. Du kommer att få lära dig av de bästa lärarna som finns inom: Personlig träning, sjukgymnastik, naprapati, kiroprakti, osteopati, näringsfysiologi och massage.

 • Personlig träning
 • Sjukgymnastik
 • Naprapati
 • Kiroprakti
 • Osteopati
 • Näringsfysiologi
 • Massage

Förutom det kommer du kunna lära dig massor från idrottsmän och -kvinnor samt de bästa fystränarna som finns.

Det är bland annat våra lärare som gör att vi erbjuder en unik utbildning av svårslagen kvalité. All deras kunskap kan du ta del av i intima lektioner där du kan ställa frågor och utnyttja all potential. Du kommer att under utbildningen alltid känna stöd och att du bygger kunskap för att lyckas som PT.

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta oss för mer information och för att få svar på dina frågor kring utbildningen och anmälan.

08-545 459 00

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se