PT utbildning i Stockholm

PT utbildning i Stockholm

Publisert: 04.01.2021 KL. 07:55
Av: pteducation

PT Education vill vara med och göra Sverige friskare med välutbildade personliga tränare som kan sprida kunskapen och även motivera. Om du letar efter en riktigt bra personlig tränare utbildning i Stockholm så är du på rätt plats!

Det går att utbilda sig till PT på olika sätt. Axelsons PT Education erbjuder vidareutbildningar såväl som paket med massage eller kostrådgivning.  Allt för för att du ska kunna erbjuda dina framtida kunder mer. Du kan börja med grundutbildningen och sedan bygga på. Eller så tar du en massivare PT utbildning i Stockholm med tilläggskurser som du kommer åt online.

Den PT utbildning Stockholm har i Axelsons regi är väl utformad för dig som vill jobba på ett tryggt och kunnigt sätt. Du kan välja att öppna eget eller att söka jobb på gym eller inom friskvård när du har tagit utbildningen. Framtiden för personliga tränare ser ljus ut för behovet av detta stöd ökar för var dag som går.

Vad innebär det att jobba som PT i Stockholm?

Med en utbildning till PT i Stockholm så kan du jobba på flera sätt. Du är både lärare och inspiratör till de kunder som du hjälper. Det handlar framförallt om fysisk träning men områden som kost och mental träning ingår också.

I rollen som PT så kommer du att skapa ett program för din kund. I detta program ingår träning, ändringar i kost och annat som kan leda till en bättre livsstil. Med en gedigen utbildning till PT i Stockholm så lär du dig hur du gör detta på rätt sätt. Du förstår vad som kommer att krävas när.

Som personlig tränare kan du jobba på gym, fys-kliniker, inom sjukvården och givetvis i egen regi. Det här är ett område med möjlighet till stor personlig utveckling. När din PT utbildning i Stockholm är genomförd fortsätter du att lära dig mer i din roll som coach och tränare.

jobba som pt

Kommer du att få jobb som PT?

En viktigare fråga är om du kommer att trivas som personlig tränare. Det här är ett jobb som kräver att du har ett grundläggande intresse och att du vill utvecklas. Du ska ju finnas där för många olika typer av människor som vill få hjälp med att ändra sin livsstil. Då är det otroligt viktigt att du kan lyssna och anpassa dina råd och träningen till varje unik kund.

Redan under din utbildning kommer du få känna på hur det är att jobba som PT. Axelsons PT Education erbjuder nämligen en unik praktik med riktiga klienter. Efter den väntar även en PT-förberedande dag på vår skola i Stockholm. Där går du igenom din praktik tillsammans med dina kurskompisar och lärare. På så sätt är du varm i kläderna när du ger dig ut i arbetslivet.

För att jobba som PT bör ha ett stort intresse för att hjälpa andra att må bra för att få jobb som PT. Efter din PT utbildning i Stockholm så finns det jobb. Det råder det inga tvivel om. Vi är så pass säkra att vi garanterar dig en arbetsintervju hos våra samarbetspartners det vill säga några av Sveriges största och bästa gym!

Om du tänker att du vill starta egen firma som personlig tränare så är det också klokt att du väljer en Stockholm utbildning till PT från Axelsons. Där får du ju också lära dig mer om hur du kan jobba med marknadsföring och utveckla din verksamhet.

Biten med marknadsföring och kommunikation som personlig tränare kan också hjälpa dig som känner att du helst vill få en anställning eller frilansa på ett gym. Den här biten är bra att ha lite koll på när du börjar se dig om efter jobb som personlig tränare och är en viktig del i din utbildning.

Utbildningar till personlig tränare i Stockholm med Axelsons

Det finns 4 olika personlig tränare utbildning i Stockholm från Axelsons. Dels har du den grundläggande utbildningen som också kan inkludera flera påbyggnadskurser och så finns det några påbyggnadskurser för dig som redan är PT.

Axelsons har erbjudit personlig tränare utbildning i Stockholm länge nu. Så pass länge att de har hunnit med att uppdatera sina grundkurser. De nya kurserna har fått tillägget 2.0 vilket förklarar att de har utvecklats och förändrats till din fördel.

Pt utbildning Stockholm

4 PT utbildningar i Stockholm från Axelsons

Vill du läsa mer om våra PT utbildningar kan du göra det här: Alla utbildningar. Du kan även läsa om vår PT utbildning 2.0 här: PT utbildning

1 – Personlig tränare 2.0 – En komplett PT utbildning i Stockholm

Personlig tränare 2.0 är utformad för att ge dig allt du behöver för att kunna stå på egna ben som personlig tränare. Den här utbildningen till PT i Stockholm är utformad för att ge dig allt från hur du skapar program till hur du når nya kunder.

En viktig del som har lagts till sedan den här utbildningen en gång startades är modern kommunikation via nätet. Som personlig tränare i Stockholm förväntas du kunna kommunicera och utföra träningsprogram via dator och mobil.

Med denna PT Stockholm utbildning så lär du dig mer om verktygen som du använder för detta syfte. Det blir ett stort plus att kunna visa att du behärskar detta då du söker jobb som PT på gym såväl som då du vill dra igång egen PT verksamhet.

2.0 personlig tränare i Stockholm utbildning ger dig:

  • Träningslära
  • Näringslära
  • Anatomi
  • Fysiologi
  • Kunskap om hur du gör program
  • Praktiskt träning

Något som är unikt med denna PT kurs i Stockholm är att du kommer att få jobba med praktisk träning med verkliga kunder. Du får stödet av en lärare och så kommer du att få jobba själv. Det ger dig möjlighet att lägga märke till vilka frågor som uppstår så att du verkligen är redo för att börja jobba på riktigt efter avslutad PT utbildning.

2.0 ser till att du förstår saker som marknadsföring och att du lär dig köra träningspass och coaching via nätet. När du är klar kan du skräddarsy dina tjänster och du blir en attraktiv medarbetare för gym som söker efter bra personliga tränare på frilansbasis.

Du kan välja takten för denna personlig tränare utbildning i Stockholm. Om du väljer att ta kursen på helger och kommer in till skolan var tredje helg är du klar på cirka 6 månaders tid. Det här kan passa dig som vill utbilda dig till PT vid sidan om ett vanligt jobb.

Har du tid för en intensivutbildning till PT kan du välja att bli klar på några veckors tid. Då kommer du uppenbarligen oftare till skolan. Det ska dock sägas att många bitar kan avklaras via nätet. Därmed är det inte alls så att du måste komma till skolan för allt som ingår i Axelsons utbildning för PT i Stockholm.

När du anmäler dig till Axelsons PT utbildning i Stockholm kan du välja en vidareutbildning som kommer att ingå i grundutbildningen.

Välj mellan 2 inriktningar:

Löpcoach

Som löpcoach kommer du att hjälpa personer att komma igång med löpning. Du lär dig mer om löpteknik och om hur du kan motivera. Som personlig tränare kan du ju behöva lära en kund som aldrig sysslat med löpning förr att springa på ett bra sätt. Det kan också vara så att du behöver hjälpa en kund med att komma vidare i sin löputveckling.

Mental coach

Du kan också välja inriktningen mental tränare. Det här är en intressant kurs som hjälper dig att jobba som PT för en person som lider av någon form av psykisk ohälsa. Något tyvärr alltfler människor lider av. Du blir inte psykolog på något vis men du förstår mer om hur du ska anpassa träningen när det finns mentala hinder och samtidigt få personen att må bättre.

När du har tagit denna grundutbildning så har du ett certifikat som godtas i Sverige och utomlands. Det här är en Stockholm PT utbildning som godkänns av FRISK, Kroppsterapeuternas Yrkesförbund såväl som Europe Active.

Kostrådgivare 2.0 – En PT kurs i Stockholm online

En annan mycket populär PT utbildning Stockholm är vår PT utbildning och kostrådgivarutbildning i ett paket. Förutom din PT grundutbildning i Stockholm kan du bygga på den med en populär utbildning till kostrådgivare. Den handlar om kostlära och hjälper dig som PT att förstå sambandet mellan träning, livsstil och kost på ett djupare plan.

Kursen är väl utformad för att du ska förstå teorin och faktiskt kunna jobba med kostlära i praktiken. Du får verktyg för att motivera och hjälpa din kund. Det här kan du göra vart du än vill för kursen är online.

Även om detta är en online-kurs så ska du veta att du får ett gott stöd av Axelsons lärare. De finns där för att ge dig stöd om du har frågor under kursen. Kursen online har hemuppgifter som du ska lämna in. När den är genomförd får du en licens för innehållet.

Löpcoach steg 1

För den som redan har tagit en PT utbildning och har licens som godkänns av FRISK så går det att ta vidareutbildningen till löpcoach. Med kursen får du fin kunskap om löpteknik och hur du lär ut löpning.

Mental tränare steg 1

Det här är en vidareutbildning som också kan tas av dig med FRISK licensierad PT utbildning i ryggen. Den ger dig kunskap om hur du jobbar som personlig tränare med kunder som har psykiska problem.

Det är inte meningen att du ska behandla psykisk ohälsa. Du lär dig snarare om hur du jobbar med tanke på rekommendationer från kundens läkare. Det här är en viktig kurs för dig som kommer att ha den här typen av kunder.

Summering

Börja jobba som personlig tränare med en bra PT utbildning Stockholm har i ryggen! Du kan komma igång med en intensivutbildning på fem veckor eller ta lite längre tid på dig för att hinna med annat jobb samtidigt. Som PT är du med och gör Sverige till ett friskare och gladare land. Personliga tränare är högst efterfrågade i många olika sammanhang så chansen till jobb efter personlig tränare utbildning i Stockholm är god. Missa inte heller vår artikel om vår PT utbildning Göteborg.

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se