PT utbildning i Göteborg

PT utbildning i Göteborg

Publisert: 04.01.2021 KL. 08:05
Av: pteducation

Vill du vara med och göra Sverige friskare och gladare? Bor du i eller i närheten av Göteborg? Om svaret är ja är det en gôrbra idé för dig att se på möjligheten till att ta en personlig tränare utbildning i Göteborg från PT Education. Det här är en toppmodern utbildning som gör det möjligt för dig att jobba med friskvård i form av träning, kostråd såväl som mental utveckling.

PT Education erbjuder en PT utbildning Göteborg kan vara stolt över. Det här är kurser som är skräddarsydda och gjorda för att du på kortast möjliga tid ska kunna jobba som professionell personlig tränare över hela världen.

vad är en personlig tränare

Vad är en personlig tränare?

En PT, personlig tränare, är en instruktör som fungerar som personlig lärare och inspiratör för personer som behöver hjälp med fysisk träning. Som PT kommer du att lägga upp program för träning och även ge kost- och näringsråd.

Med en personlig tränare Göteborg utbildning så lär du dig alla grunder och du kan vidareutbilda dig med påbyggnadskurser för att kunna jobba på ett holistiskt sätt. Idag kan en PT jobba på egen hand med egen träningsstudio, på gym och inom hälsovården med friskvård och rehabilitering.

vem passar som personlig tränare

Vem passar som personlig tränare?

För att du ska passa som personlig tränare är det viktigt att du har ett stort intresse av hälsa och träning. Samtidigt bör du vara öppen för att utveckla ditt kunnande. Som personlig tränare behöver du ju anpassa träningen och mer till din kund.

Det här betyder att du behöver kunna mer än det som är ditt främsta intresse. Om du till exempel har många års erfarenhet av att bygga muskler på gym så är det klart att du kan välja att fokusera på den här typen av personlig träning.

Men du får inse att du kommer att få kunder som kan gynnas bättre av andra träningsformer. Det kan röra allt från rörlighetsträning till löpträning. Då måste du kunna tillräckligt om alternativ för att lyckas i din roll som tränare och coach. För att göra det här krävs en gedigen utbildning som ger dig en stabil grund att stå på. Med en personlig tränare utbildning Göteborg från Axelsons PT Education kan du komma igång så fort du är klar. Du kommer få en spetskompetens från en gôrbra utbildning

PT utbildning Göteborg

Personlig tränare utbildning i Göteborg från PT Education

Idag är Axelsons kända för att erbjuda en riktigt bra PT utbildning i Göteborg. Vi har utvecklat och förfinat vår ursprungliga PT-utbildning i Göteborg med fler moment och påbyggnadskurser. Allt för att Sverige ska få fler välutbildade personliga tränare som kan göra en verklig skillnad.

Låt oss ta en titt på de 4 utbildningar till PT i Göteborg som är aktuella just nu.

4 PT-utbildningar från Axelsons

Personlig tränare 2.0

2.0 är en uppdaterad personlig tränare utbildning i Göteborg från Axelsons. Det är en utbildning till PT i Göteborg som är skräddarsydd och som inkluderar allt du behöver för att få en stadig grund att stå på och mer.

Vi tog vår ursprungliga utbildning och finjusterade med viktiga uppdateringar. Den här kursen inkluderar nu viktiga bitar som att använda nätverktyg för kommunikation och jobba med kunder via internet. Det här är en viktig bit som dagens gym förväntar sig av personliga tränare.

Med denna PT utbildning i Göteborg lär du dig:

  • Anatomi
  • Fysiologi
  • Träningslära
  • Programkonstruktion
  • Praktisk träning
  • Näringslära

Kursen inkluderar verklig praktik med faktiska kunder. Det gör att du redan innan du ger dig ut i arbetslivet har haft din första PT-kund. Dessutom får du lära dig mer om sälj, kommunikation och marknadsföring för att öka dina chanser till att få jobb och utveckla en egen verksamhet efter utbildningens slut.

Under utbildningen lär du dig att leda träning via livestreaming. Det är en tjänst som växer i popularitet av flera skäl och som gör det möjligt att fullfölja ett program trots resor och annat som kan stå i vägen för att ses på ett gym.

Kursen är gjord för att du ska hinna med och det går att ta en PT utbildning i Göteborg med Axelsons samtidigt som du sköter ett vanligt jobb. Det går att påverka studietakt så att den fungerar med det som du måste hinna med i din vardag.

Standardupplägget för den här PT utbildningen i Göteborg är att du kommer till skolan var tredje helg under ett halvårs tid. Men det går också att ta utbildningen som intensivkurs som är klar på fem veckors tid.

När du har fått din examen som PT så kan du börja jobba på en gång. Utbildningen har numera en vidareutbildning inkluderad i grundupplägget. Det betyder att du kan välja spetskompetens när du anmäler dig.

Du kan välja mellan inriktningar som:

Löpcoach

Du lär dig löpteknik, programmering för löpning och hur du kan hjälpa personer att komma igång med löpning oavsett tidigare erfarenhet.

Mental tränare

Här lär du dig hur träning kan påverka den mentala hälsan. Du får konkreta tips för hur du kan lägga upp träningen för kunder som lider av olika typer av psykisk ohälsa.

Praktiken med faktiska kunder är viktig och något unikt för PT utbildning i Göteborg med Axelsons. Det här är något som gör att du känner dig trygg i din roll som PT när utbildningen är över. I början får du hjälp av lärare men sedan kommer du att jobba på egen hand under utbildningstiden. Det innebär att du har det viktiga stödet från lärare då det uppstår frågor under praktiken.

Med vår PT utbildning i Göteborg så får du alla licenser du behöver för att jobba som PT i Sverige och utomlands. PT Education är godkända av FRISK, Europe Active och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Kostrådgivare 2.0 – Onlineutbildning

Axelson har även PT utbildning i Göteborg med fokus på kostlära. Kostrådgivare 2.0 är också en uppdaterad kurs som du kan välja till din PT utbildning. Som du säkert vet räcker det inte att träna hårt och möla i sig vad som helst. Att äta rätt är lika viktigt som att träna rätt. Som tur är ger dig den här kursen en riktigt god kunskap inom olika ämnen som har med kosten att göra.

Kursen gör det möjligt för dig att hjälpa kunder med ny livsstil. Den visar dig också hur du rent praktiskt kan ge över din kunskap till en annan person. Du lär dig mer om hur du motiverar kunden och inspirerar så att chansen för verklig förändring ökar.

Den här kursen ges online så du kan ta den var som helst och när som helst. Det går dock att ta kontakt med lärare under kursens gång. Om du har frågor så får du stöd av oss. Du ska också lämna in hemuppgifter så den här kursen innebär en hel del kommunikation som säkrar att du tar till dig det viktiga materialet.

Kursen ger en licens som visar att du har genomgått utbildningen och är en licenserad kostrådgivare.

Löpcoach steg 1

Om du redan är PT i Göteborg, har en licens från FRISK-certifierad utbildning och vill vidareutbilda dig kan du göra det med kursen Löpcoach steg 1. Det här är en kurs som ger dig mer kunskap om löpning och löpteknik. Det ingår kunskap om saker som intervallträning och hur löpningen kan kompletteras med styrketräning.

Mental tränare steg 1

Den här kursen fokuserar på mental hälsa som givetvis också är viktig för dig som ska jobba som PT i Göteborg och på andra håll i Sverige och världen. När du har genomgått kursen kan du känna dig trygg. Du vet hur du skapar program som passar dina kunder i enlighet med deras förutsättningar och eventuella psykiska problem.

Den här kursen kräver också att du har en PT utbildning med licens från FRISK. Kursen är inte till för att du ska kunna behandla psykisk ohälsa. Den handlar om hur du som PT kan följa rekommendationer från läkare för att se till att träningen ger positiva effekter för din kund.

Summering

Ta en PT utbildning Göteborg kan erbjuda från Axelsons som idag är kända för kompletta utbildningar som du kan ta på distans eller intensivt. Välj en komplett utbildning med extra kurser eller kanske grundutbildningen. Med vår utbildning i ryggen kan du komma igång som PT direkt efter examen. Vill du gå en utbildning på någon annan ort? Läs mer om alla våra utbildningar här, och missa inte heller vår artikel pt utbildning i Stockholm.

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se