Vi bygger vidare på vår populära PT-utbildning 2.0

Vi bygger vidare på vår populära PT-utbildning 2.0

Publisert: 30.06.2021 KL. 06:59
Av: pteducation

För nästan två år sedan lanserade vi på Axelsons PT Education vår PT-utbildning 2.0. Vi gjorde om vår utbildning från grunden med målet att skapa nästa generations PT-utbildning. Vi ville skapa en utbildning som ger dig en perfekt start på karriären genom att lyssna på vad som egentligen efterfrågas av branschen. Vi har fått fantastisk feedback från både elever och många aktörer inom träningsbranschen. Nu bygger vi vidare på utbildningen för att utveckla den ännu mer med bland annat fler timmar, utvecklad praktik och hur du tränar klienter via livestreaming!

Det finns en röd tråd i förändringarna som vi berättar mer om här nedan. Den röda tråden är att anpassa utbildningen ännu mer till vad som efterfrågas och för att förbereda dig som ingen annan inför din karriär som PT. Både din start på karriären men även långsiktigt. Målet med allt det här är att du ska vara ännu mer bekväm i din roll som PT redan från start. De stora förändringarna i utbildningen är:

  • Längre utbildning
  • Utökad praktik och samarbete med Fitness24Seven
  • PT-förberedande dag
  • Utökat Kommunikation/Sälj till tre heldagar
  • Lanserat Anpassad träning pt. 1 och Anpassad träning pt. 2

Längre utbildning

Varför har vi gjort PT-utbildningen längre? När du är klar med din utbildning hos oss vill vi att du ska vara förberedd och bekväm med att möta kraven på arbetsmarknaden. Vi tror stenhårt på att den tid du lägger på att utbilda dig ordentligt kommer du få igen fort och du kommer ha ett försprång mot alla andra. Då alla delar av vår utbildning är viktiga har vi valt att inte dra ner på timmar någonstans för att få plats med nya moment. Istället har vi byggt på de olika delarna och utökat antal timmar på utbildningen med 95 timmar.

  • Teoretisk grundkurs: 138 timmar inklusive självstudier.
  • Lärarledd utbildning: 181 timmar (tidigare 168 timmar).
  • Självstudier: 362 timmar (tidigare 300 timmar).
  • Praktik: 20 timmar

Totalt blir utbildningen 701 timmar jämfört med 606 timmar som den varit tidigare och du kommer vara ännu bättre förberedd!

Unik praktik

Visste du att vi är det enda utbildningsföretag i Sverige infört praktik på vår PT-utbildning? Att vara personlig tränare är ett praktiskt yrke och för oss är det en självklarhet att du ska få göra dina första PT-timmar på riktiga klienter redan på utbildningen. Under praktiken skickar du dina anteckningar från timmarna till undervisande lärare med möjlighet till feedback. På så sätt får du värdefull erfarenhet redan innan du ger dig ut på arbetsmarknaden.

Praktiken består av minst 20 PT-timmar och du kan antingen hitta en praktikplats själv (alternativt göra den på vänner och bekanta) eller så kan du tack vare vårt nya och fördjupade samarbete med Fitness24Seven göra den hos dem. Väljer du att göra praktiken på Fitness24Seven önskar du själv vilket gym du önskar göra praktiken på via studentwebben innan utbildningen börjar. När praktiken börjar får du en inledande genomgång, personalkläder och två månaders gymkort. Under praktiken har du avstämningar med din kontaktperson på Fitness24Seven.

PT-förberedande dag

Direkt efter praktiken väntar en nyhet på utbildningen nämligen en PT-förberedande dag. Här kan du tillsammans med lärare och klasskamrater reda ut frågetecken, upplevelser och dela erfarenheter efter att ha testat på yrket “på riktigt”. Men dagen syftar även till att att du ska få praktiska och konkreta tips du kan ha med dig när du ger dig ut i arbetslivet. Tillsammans med praktiken gör den PT-förberedande dagen dig ännu mer förberedd och det du lär dig kan göra stor skillnad under hela din PT-karriär.

Kommunikation/Sälj

Som personlig tränare är kommunikation otroligt viktigt. Därför har vi utökat kommunikation- och säljdelen av utildningen och The art of interactions utökats med ytterligare 3 timmar. Det gör att att det blir totalt tre heldagar (åtta timar vardera) som spenderas på kommunikation och sälj!

Anpassad träning 

Vad som förut hette Målgruppsanpassad träning har både utökats och bytt namn till en serie som heter “Anpassad träning". Den första delen är teoretisk där du får lära dig mer om folkhälsa och hur du kan anpassa träningen för olika målgrupper. Den andra delen är praktisk och där lär du dig hur du gör praktiska anpassningar!

Missa inte heller vår artikel PT-Utbildning 2.0 där du kan läsa mer om tankegångarna, tillvägagångssättet och förändringarna vi gjorde när vi lanserade vår nya utbildning.

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se