PT-Utbildning 2.0

PT-Utbildning 2.0

Publisert: 01.07.2020 KL. 12:50
Av: Richard Axelson

Axelsons PT Education lanserar nu nästa generations PT-utbildning, en skräddarsydd utbildningsupplevelse ombyggd från grunden. Genom att inkludera praktik (med riktiga klienter), en revolutionerande sammanslagning av sälj och kommunikation, mängder av nya praktiska moment och en vidareutbildning inkluderad i grundutbildningen licensierar vi framtidens personliga tränare redan idag.

När någonting är riktigt bra brukar vi fråga oss hur man kan göra det ännu bättre och just den frågan ställdes i våras till såväl rekryterande personer på gymmen, tidigare elever och våra lärare på PT-utbildningen. Detta resulterade i att samtliga lärare tillsammans tog fram en lista över vilken kunskap de anser är absolut viktigast att ha med sig ut i PT-yrket. Därefter började ett stort utvecklingsarbete där vi vänt och vridit på varenda liten del utav utbildningen, som nu resulterar i lanseringen av nästa generations PT-utbildning, Personlig Tränare 2.0

Anmäl dig

 

Vad innebär då nästa generations PT-Utbildning? 

För oss innebär det att du som elev får en utbildning som nu mer än någonsin framtidssäkrar din kompetens genom att såväl jobba med online-baserade verktyg för att enkelt kunna hantera klienter på nätet som att utveckla de områden rekryterande personer på gymmen tycker är extra viktigt för att du ska bli det självklara valet i anställningssituationer. 

Vi har bland annat inkluderat praktik med riktiga klienter, en revolutionerande sammanslagning av sälj och kommunikation, mängder av nya praktiska moment, PT-online och mycket mer. 

För oss på Axelsons PT Education är mångfald ett viktigt nyckelord, för det är när personer med olika bakgrund, intressen och erfarenheter samlas som vi utvecklas. För att kunna erbjuda en utbildning oavsett livssituation och intressen har vi även tagit fram ett flexibelt upplägg som ger dig en unik möjlighet att skräddarsy din utbildning i såväl studietakt som upplägg. 

Du kan välja att läsa utbildningen genom vårt "standardupplägg" som innebär att du är på skolan var tredje helg över sex månader (totalt åtta helger), vilket är perfekt om du jobbar/studerar eller vill låta kunskapen sjunka in i lugn och ro. Du kan även välja att gå exakt samma utbildning som en intensivkurs, vilket innebär att du istället är på skolan måndag-fredag fem veckor i rad. Båda utbildningarna innehåller samma kurser, samma antal lärarledda timmar och båda uppläggen gör dig redo att börja jobba direkt efter examineringen. 

Utöver detta inkluderar vi nu även en vidareutbildning i din PT-utbildning, vilket innebär att du redan vid anmälan kan välja en spetskompetens som du får med dig redan från början. Du kan välja mellan: 

Löpcoach

En dag fylld med såväl kunskap kring löpning, löpteknik och löpspecifik programmering som det praktiska arbetet med klienter som vill börja springa, oavsett nivå och nuläge. 

Eller 

Mental Tränare

En dag fylld med såväl kunskap kring hur du genom träning kan påverka psykisk hälsa och ohälsa, så att du får konkreta tips på hur du kan anpassa träningen när du som PT tränar klienter med de vanligaste formerna av psykisk ohälsa. 

I och med detta inför vi även instuderingsuppgifter i vår nya onlineportal som innebär att du redan innan utbildningsstart får en teoretisk grundkurs, så att vi kan spendera den lärarledda tiden på de saker du har mest nytta av i ditt framtida yrke. 

Vi vill göra Sverige till ett hälsosammare land, och hoppas att vi får ha dig med på resan som nästa generations Personliga Tränare! 

Anmäl dig

Tags:

Har du läst dessa?

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se