Arbeta som PT hos Actic.

Arbeta som PT hos Actic.

Publisert: 23.02.2019 KL. 03:20
Av: Forthgroup.se

Att jobba som PT på Actic


Vi möter ofta frågeställningar om hur är det att jobba som PT. Arbetet som personlig tränare kan variera och se olika ut beroende på arbetsplats och egna önskemål. Gemensamt hjälper de andra människor att må bättre, nå sina mål och bidrar till ett friskare samhälle på olika sätt. Axelsons PT Education har större eller mindre samarbeten med de flesta arbetsgivare inom Personlig Träning. För att ha koll på vad de som arbetsgivare efterfrågar och ställer för krav på en PT och hur utvecklingen i branschen ser ut. 

 

Issa som ansvarar för 14 Actic anläggningar i Stockholm, Uppsala, Västerås och Eskilstuna berättar hur det är att arbeta som PT på någon av deras anläggningar.  


– Våra personliga tränare är anställda hos oss här på Actic, men det är ett väldigt självständigt arbete. Vi inleder våra anställningar med en utbildning i hur man hittar kunder, vilka aktiviteter man kan göra för att lyckas med försäljningen, hur man blir duktig på att prata med medlemmarna och hur man planerar sitt schema. Själva rollen är ganska fri. Det är lite som att vara egenföretagare, och du får betalt för varje timme du gör med kund.

Jobbet som personlig tränare kan vara tufft, berättar Issa, men menar att det svåra ofta sitter hos en själv. En heltidstjänst för en personlig tränare brukar räknas på mellan 100 – 120 timmar i månaden, och det är timmar man har ansvar att sälja in själv.

 

– Många som utbildar sig till personlig tränare tror att kunder ska ges till dem, men sådant är inte fallen. Vi anställer bara dem som verkligen vill satsa på att bli personliga tränare på heltid. De har en mycket större chans att lyckas.

På Actic erbjuds alla personliga tränare mycket stöd av respektive platschef. Man får hjälp med uppföljning, hur man lär sig få ett avslut med en kund, och hur man ska planera sin tid.

 

Samarbete med Axelsons

Actic och Axelsons har ingått ett samarbete i anslutning till Axelsons PT Education. Mycket av PT-utbildningen hålls ute på Actics anläggningar, och alla studenter får dessutom möjlighet att gå på en arbetsintervju hos Actic efter avslutad utbildning.

– PT-branschen kan vara ganska tuff och det finns många aktörer. Men vi märker att det finns stor potential i att kunna hjälpa folk med träning. För den som jobbar hårt för att få egna PT-kunder finns stora intäkter att hämta.

 

 

Personlig tränare utbildning hos Axelsons PT Education. 

Vi på Axelsons har arbetat och utbildat tusentals personer inom friskvård och hälsa sedan 1962 och har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. Axelsons har nu tagit fram en ännu skarpare yrkesutbildning med dubbel kunskapsstyrka, och ökad flexibilitet att kunna studera online. Att ta hand om sin hälsa ligger i tiden och vår PT utbildning är ett sätt att förbättra folkhälsan i samhället. Vi har tillsammans utvecklat utbildningen för att ännu bättre möta morgondagens behov. Vi har flera samarbeten i anslutning till vår PT utbildning som underlättar för dig som student och som gör att vi kan hålla en hög standard på våra utbildningar och utveckla dem efter branschens önskade krav. Läs mer om vår PT utbildning här.

 

 

Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, intressanta artiklar med tränings- och hälsotips samt nyheter i våra utbildningar.

EHFA
Utbildningen är godkänd av EuropeActive Standards (fd EHFA).
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Den här utbildningen är godkänd för medlemskap i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, branschens största förbund i Sverige. Se kroppsterapeuterna.se
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund
Axelsons PT Education är ackrediterad för den nationella PT-licensen Frisk. Läs mer på www.ptlicens.se